Daten in Antwerpen

Antwerpen, België

Antwerpen is een stad in België en is de hoofdstad van de provincie Antwerpen in Vlaanderen. Met een bevolking van 520.504, het is de dichtstbevolkte stad eigen in België. Het grootstedelijk gebied huisvest ongeveer 1.200.000 mensen, die als tweede achter Brussel komen.

dating Antwerpen

Antwerpen had een artistieke reputatie in de 17e eeuw, gebaseerd op zijn school van schilderkunst, waaronder Rubens, Van Dyck, Jordaens, de twee Teniers en vele anderen. Informeel  gesproken spreken de Antverpianen ( Antwerpenaren , Antwerpenaren) dagelijks Antverpian (in het Nederlands  Antwerpen ), een dialect dat Nederlandstaligen kennen als onderscheidend van andere Brabantse dialecten door de typische vocale uitspraken: het klinkergeluid in ‘boring’ benaderen – voor een van zijn lange ‘a’-geluiden, terwijl andere korte’ a’s erg scherp zijn, zoals het klinkergeluid in ‘hat’. Het  Echt Antwaarps Teater  (“Authentiek Antverpian Theater”) brengt het dialect op het podium.

Antwerpen is een opkomende modestad en heeft ontwerpers geproduceerd zoals de Antwerp Six. De stad heeft een cultstatus in de modewereld, dankzij de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, een van de belangrijkste modeacademies ter wereld. Het heeft gediend als leercentrum voor veel Belgische modeontwerpers. Sinds de jaren 1980 zijn verschillende afgestudeerden van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in België internationaal succesvolle modeontwerpers in Antwerpen geworden. De stad heeft een enorme invloed gehad op andere Belgische modeontwerpers zoals Raf Simons, Veronique Branquinho, Olivier Theyskens en Kris Van Assche.

Daten in Antwerpen

De Antwerpse datingscène is veel doelgerichter dan wat je gewend bent. Als een meisje ervoor kiest om je een kans te geven, komt dat omdat je voldoet aan haar normen voor een langdurige partner. Dat kan je bang maken – en het is goed. Ik waardeer het ook niet om op een eerste date aan een bruiloft te denken. Maar de kans is groot dat ze dat  zal doen .

Om indruk te maken op een Belgisch meisje, heb je meer nodig dan een mooie blazer en een ontwapenende glimlach. Denk aan wat een vrouw zou zoeken in een man / vaste vriendje? U wilt dat vertegenwoordigen.

Kwaliteiten die ze verwacht

 • Integriteit – Vertel geen leugens / halve waarheden om indruk op haar te maken, vooral niet over zaken die gemakkelijk te verifiëren zijn. Meisjes hebben stalkingvaardigheden op FBI-niveau en als ze eenmaal je kleine witte leugen ontdekt, zou je geen kans bij haar hebben. Als bonuspunt word je een van die verhalen die ze haar vriendinnen vertelt terwijl ze klagen over moderne mannen.
 • Vet leiderschap – Pas op hier. Je wilt de leiding nemen, maar haar niet pushen. Omdat dit een traditionele cultuur is, is de Belgische datingscène zeer tolerant voor het nemen van beslissingen voor hun date door jongens. Er wordt van u verwacht dat u dit doet. Een zekere manier om je kans op een date te verbeteren, is door een echt plan voor te stellen – zeg: ‘Wil je vanavond met mij naar het restaurant X gaan?’ in plaats van ‘Wil je een keer met me dineren?’
 • Stabiliteit – Je krijgt hier bonuspunten omdat je een buitenlander bent. Noem haar materialistisch, maar geen enkel Belgisch meisje wil met een brak man uitgaan. Natuurlijk hoef je ook geen miljonair te zijn. Wat je wel nodig hebt is een vaste baan of een beroep dat indruk op haar maakt. Als je maar een student bent, maar je die passie met passie nastreeft, ziet ze er nog steeds vrij goed uit in haar ogen. Leven zonder enige aspiraties is echter een van de grootste afslagen in België.

Hoe je echt vrouwen kunt ontmoeten

Weet je nog wat ik je vertelde over mensen die alleen in hun sociale omgeving daten? Er zijn enkele uitzonderingen. Over het algemeen zijn er drie trefzekere manieren om een ​​mooi Belgisch meisje te ontmoeten en te daten.

Respecteer het gezin en de cultuur is het belangrijkste. Als je nog nooit in Belgrado bent geweest, zul je er echt van genieten, vooral in de lente en de zomer. Ik weet zeker dat je vriendin je naar de juiste plaatsen zal brengen.

Als je cadeaus koopt, is iets typisch Brits goed. Voor haar vader zou een fles malt whisky op prijs worden gesteld. Ik weet zeker dat parfum- of zeepachtige dingen altijd goed bij de vrouwen passen.

Wees beleefd, geduldig en begrijp dat hun gezinsstructuur veel meer verschilt dan de onze. Soms kan het een worsteling zijn met familie. Krijg haar vertrouwen en zij zal voor altijd het meest geweldige meisje en de jouwe zijn. Geef haar vooral ruimte in het begin. Belgische meisjes vragen niet om veel behalve om zorg en vertrouwen. Naar mijn mening zijn ze, in vergelijking met anderen, niet op zoek naar iemand om hen te redden of zijn ze geïnteresseerd in een man die zijn portefeuille flitst. Het helpt natuurlijk, maar helemaal geen noodzaak. Vergeet niet dat als je alles goed doet, een Belgisch meisje de beste ter wereld is, op elke manier!

De Club Scene 

Club-aansluitingen zijn net zo populair in België als overal ter wereld. Houd er rekening mee dat er twee soorten clubs zijn: turbo-folk en plaatsen in de top 40-stijl.

Turbo-folk, de ‘beste’ muzikale export van België, is echt meer dan alleen maar muziek. Het is een cultuur van flitsende kleding, industriële hoeveelheden rakija drinken en je rijkdom laten zien (of je nou echt wel of niet lekker bent). De muziek zelf is niet zo slecht, maar dat komt weer van een buitenlander (zij het een Europeaan).

Voor Belgische kuikens in deze clubs, heerst er hedonisme. Ze hebben de neiging om het type goudzoeker te zijn, maar ook het soort dat belachelijk gespierde, getatoeëerde, skinhead-achtige vibe-vriendjes heeft. Een meisje proberen te scoren bij een turbo-folkclub is lastiger dan je zou verwachten, zelfs als je de middelen hebt om het soort horloge / bestelling te bezitten, het soort whisky dat indruk op haar zou maken. Om nog maar te zwijgen over het feit dat ze aan het eind van de dag misschien wel achter je geld aan zal zitten.

De andere clubs zijn het generieke type dat je over de hele wereld vindt.

Een beetje hiphop, misschien wat rock (maar alleen de tophits) en een meer internationaal publiek. Meisjes bij deze disco’s zijn geïnteresseerd in buitenlandse cultuur, ze hebben vaak meer gereisd en hebben de neiging om ook beter Engels te spreken. Naar mijn mening zijn dit degenen waar je naar op zoek zou moeten zijn. Ze zijn nog steeds onbeschaamd in België, maar ze zijn niet zo wit als de vuilnisbakken van de turbo-fans.

Romantisch uitje in Antwerpen

dating in Antwerpen

Antwerpen is altijd een opvallende plaats geweest, een beetje een zonderling. De reputatie van een mode- en clubcentrum dateert misschien uit de vorige eeuw, maar kras aan de oppervlakte en je zult een poort vinden die altijd grenzen verlegt. Van meesterschilder Peter Paul Rubens tot de beukende drum ‘n’ bass van Rampage, de grootste haven van België zet al meer dan 500 jaar trends in scène. Zou dit de meest continue coole stad ter wereld kunnen zijn?

Een broeinest van illegale literatuur

Toen Christophe Plantin in de jaren veertig in Antwerpen aankwam, was de tolerantie van de rijke haven zijn tijd ver vooruit. De handel in het gedrukte woord van de meesterboekbinder was nog zo nieuw dat hij het risico liep gevangen te worden gezet of op de brandstapel te worden verbrand als hij zijn werk in Parijs bleef trappen.

Hoewel de bloeiende boekbanden carrière van Plantin ten einde liep (zijn arm ontmoette een willekeurige zwaardvechter in een donker steegje), vestigde hij een enorm succesvolle en duurzame drukkerij in Antwerpen, terwijl hij een buitengewoon leven leidde als humanist en verzamelaar.

Opmerkelijk is dat de nalatenschap van Plantin en zijn schoonzoon Jan Moretus nog steeds in situ bestaat – en bijna volledig intact is. Het sublieme Museum Plantin-Moretus herbergt twee van de oudste drukpersen ter wereld en het originele hoofdlettertype Garamond, gemaakt door de Parijse graveur Claude Garamond. Natuurlijk is de 17e  eeuwse boekwinkel onberispelijk.

De barokster van Antwerpen

Terwijl het fortuin van de stad in de volgende eeuw zou wankelen, verloor Antwerpen nooit zijn wereldse vertrouwen en unieke visie. Uit dit milieu ontstond de beroemdste zoon, de schilder Peter Paul Rubens.

Om het genie van Rubens in 2018 te vieren, organiseert de Antwerpse barok de kunstenaar naast een aantal hedendaagse creatieven. Schilder Luc Tuymans, conceptualist Jan Fabre en choreograaf Sidi Larbi Cherkaoui delen niet alleen een geboortestad met de barokke meester – ze genieten ook van zijn duistere, levensechte palet en theatrale emotionaliteit.

Het Rubenshuis pronkt met zijn beste werk (om in de stad te blijven), inclusief  De Annunciatie en een van slechts vier zelfportretten. Als zijn voormalige huis en studio, bevat het museum ook schilderijen van tijdgenoten als Anthony Van Dyck en tal van binnenlandse ephemera.

Toen de Vlaamse mode de wereld veroverde

In 1986 reden zes jonge ontwerpers (allemaal afgestudeerden van de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen) en een van schoenenverkoper-gedraaide-creatief-regisseur, met een busje naar Londen en gingen ze voor de showcase van de modeweek van de Britse ontwerpers.

Niemand kon hun lange Vlaamse namen uitspreken – of zo gaat de legende – en daarmee werd de Antwerpse zes geboren. Ann Demeulemeester, Dries Van Noten, Dirk Bikkembergs, Walter Van Beirendonck en Marina Yee gingen allemaal naar huis met bestellingen van retailers als Barney’s New York en Liberty London, een startpunt voor een moment dat de risicovolle mode van de jaren tachtig en negentig belichaamde.

Naast hun oude klasgenoot Martin Margiela, maakte de Antwerp Six de negen-tot-vijf schoudervullingen en peplum-jurken van Parijs en New York verouderd. In plaats daarvan gebruikten ze anti-glamour en beledigende gendervloeiendheid om de edgy aard van hun stad te weerspiegelen.

Hun erfenis leeft voort in heel Antwerpen. Walter Van Beirendonck leidt de modeafdeling aan de Koninklijke Academie en verdedigt een nieuwe generatie Belgische ontwerpers zoals Raf Simons, Veronique Branquinho en Kris Van Assche.

Antwerpen scheurt de dansvloer op

Toen Technotronic’s  Pump Up The Jam  in 1989 op dansvloeren explodeerde, wisten maar weinigen waar het vandaan kwam en nog minder hadden een idee van de scène die het vertegenwoordigde. De sound-new beat-groeide uit de Belgische muziekscene, fusing house en hiphop.

De filmregisseur Jozef Devillé beweerde in zijn 2012 documentaire  The Sound of Belgium  dat de verbazingwekkende elektronische muziekscene van het land – en vele uitlopers zoals EBM (elektronische body music), house en techno – groeide uit de transgressieve folktradities van carnaval, de Decap dance hall orgels en the countryside theedansen uit de jaren zestig en zeventig.

De Antwerpse muziekscene is altijd gepassioneerd geweest; doorspoelen met mode- en kunststudenten, maar ook met prostituees, zeelieden en de vreemde, eigenzinnige diamanthandelaar. Café d’Anvers is gevestigd in een 16e-eeuwse kerk en is een van de beste nachtclubs. Het trekt nog altijd menigten naar de rosse buurt van de stad, bijna 30 jaar nadat het voor het eerst werd geopend.

Café Beveren is de thuisbasis van het laatste Decap-orgel van de stad, dat old school deuntjes uithaalt tot geboeidde dansmassa’s, maar de trendy menigten neigen naar Pekfabriek. Deze laat-nacht feestlocatie in Borgerhout vindt plaats in een verbouwde pitch-fabriek.

De Belgische selectie van zomerfestivals is ook hier goed vertegenwoordigd in Antwerpen (naast het enorme EDM-feest Tomorrowland): Rampage voert de drum ‘n’ bass en dubstep op; Dystopia is voor fans van housemuziek; Zomerfestival deals in electronica; en Laundry Day biedt een dosis hiphop.

Hoe is het om in Antwerpen te wonen

Ik ben ongeveer twee jaar geleden naar Antwerpen verhuisd en hoewel ik aanvankelijk terughoudend was, ben ik best blij hier, moet ik toegeven. Ik wilde altijd naar Brussel verhuizen vanwege de meer internationale scene daar, maar verrassend genoeg zijn er ook een flink aantal expats en buitenlandse studenten in Antwerpen.

Er zijn een paar voordelen aan het leven in Antwerpen:

 • het is een zeer beheersbare stad: het is vrij klein volgens internationale normen, wat betekent dat je het vrij gemakkelijk kunt doorkruisen (zelfs met de fiets).
 • er zijn veel geweldige bars;
 • er zijn vele fantastische restaurants;
 •  het is een stad doordrenkt van geschiedenis;
 •   u kunt vele musea bezoeken (zowel nieuw als oud);
 •  het staat open voor verschillende stijlen van architectuur;
 •  het stadsbestuur stimuleert actief de sociale samenhang tussen de inwoners van de stad (de stad ondersteunt bijvoorbeeld op financieel en operationeel gebied buurtbeurzen en partijen);
 •   het heeft een zeer actieve culturele scène, met verschillende grote jaarlijkse muziekfestivals, veel theaters, optredens, enz .;
 •   het is erg multicultureel;
 •  het heeft verschillende markten met ten minste één open op elke dag van de week, en op deze markten vindt u voedingsmiddelen van over de hele wereld (links naar het multiculturele aspect van de stad);
 •   het is zeer goed onderhouden en vrij schoon;
 •   het heeft de op een na grootste haven van Europa, waardoor het economische invloed heeft en een bron van economische activiteit is;
 •   het stadsbestuur bevordert actief fietsen; en
 •   er zijn verschillende leuke gebieden om in te leven, als een single of als een familie. Al met al is het een leuke stad om in te wonen, omdat het klein en overzichtelijk is, maar het biedt nog steeds grote stadsvoorzieningen.Alleen de files en het gebrek aan parkeerruimte zijn een echte teef.